Historia

Lars Norén

Det finns en lång historia bakom Lars släkt. Redan i slutet av 1800-talet fanns de med i transportbranschen, då med skuta, vilken framfördes av Lars farfars morfar.

Åkeriet startades på 20-talet med häst och vagn och kom att bli grunden till Noréns Åkeri som sedermera blev en del i B.S.

Tomas Svensson

Börje Svenssons Åkeri startades i liten skala 1952 av Tomas far Börje Svensson. Successivt utökades verksamheten och på mitten av 80-talet slog det till ordentligt. Med ambitioner och arbetsvilja kom nämligen sonen Tomas in i bilden.

Börje och Tomas bestämde sig för att satsa. Det lilla familjeföretaget växte, de köpte upp ett antal linjer och Börje Svenssons Åkeri blev företaget som fick ASG:s förtroende.

I början av 90-talet blev Lars Norén delägare och detta banade väg för ytterligare expansion och efter hand blev uppdragen fler och större.

Sedan sammanslagningen Norén-Svensson, har företaget expanderat kraftigt med många nya linjer.

Numera omsätter Börje Svenssons Åkeri över 50 miljoner kronor, har runt 30 anställda och i vår fordonspark har vi ca 50 enheter.

Det är härligt att se hur företaget har utvecklats och vi är stolta över hur välskött det är, säger Tomas och Lars.

Jonas stark & Andreas Grahn

2016  blev Jonas stark och Andreas Grahn delägare i åkeriet och bildar numerar framtiden ihop med tomas och Lars. Andreas har varit många år på åkeriet i Oskarshamn och både kört och varit  involverad i mycket annat så han kan det mesta. Även Jonas har varit många år på åkeriet och han håller till i Kalmar och styr det området, båda dessa kommer bli en tillgång i åkeriet och är nödvändigt för en fratmitid i denna tuffa branch.

GALLERI